Orkester rep

I dag har vi i Allt för byn-gänget repat med orkester för första gången. Bandet leds av David Nyström. Jag säger bara : Vilket lyft !!!! Helt plötsligt svänger det rent otroligt. Det känns att premiären närmar sig. Det ställs högre krav på oss. Längre rep-dagar. Men i allt detta kommer en välbehövlig paus. Några av oss ska på konsert med Angelique Kidjo på torsdag. Häftigt !
Tack för idag.

Far och flyg....

Är sedan i onsdags nere i Stockholm för att slutrepa inför Allt för byn-premiären den 6/11. Vi repar i ett k-märkt magasin komplett med scendekor, ljud m m. I fredags hade jag sedan länge inplanerat en spelning med Berit Svenningson Blues Band på  bluesfestivalen i Östersund, så det blev rätt hektiskt. Jag flög upp till Ösd fredag eftermiddag, spelade med BSBB på kvällen, åkte till Hammarstrand på natten. Tillbaks till Östersund på lördagen, blues-jam på Folkets Hus kl 16.00, sen vidare till ett gig på Berners tillsammans med Kent, Per och Robban från Allt för byn. Efter giget far vi till Långsele (15 mil) och tar nattåget till Stockholm.
Vad gör man inte för några gig ?

Repetitioner

Det var ett tag sen jag skrev något, men repeteitionerna tar mycket kraft. Nu i helgen på lördag kör vi  två före-
ställningar bara för att testa hur det känns. Det kommer att bli verklighet efter nyår på Wallmans Intiman. Vi klädrepade i går, fredag, och det var jobbigt men allt gick bra. Det börjar närma sig avresa till Stockholm. Vi åker på onsdag. Innan dess ska vi hinna med att träffa och spela för skolorna på måndag. Vi ska packa all rekvisita som ska transporteras ner till Sthlm.
På fredag flyger jag upp till Östersund för att spela på bluesfestivalen på fredag, sen på lördag ska vi framträda på en invigning i Östersund.
För övrigt så har det snöat i natt i Hammarstrand. Nu finns det ingen återvändo. Vintern kommer ! Som alla tidigare år.

Höstnatten

Det är sent. Fredag natt. Klockan är väl två. Jag har just gått igenom ett par låtar i min hemstudio. Blir liksom aldrig nöjd. Ska lägga ut dom på MySpace så småningom. Ute är det runt 0-gradigt och den snö som kom igår ligger kvar. Känns lite jobbigt, men i hörlurarna sjunger Macy Gray så det är rätt så bra. Nu ska jag lägga mig. Tror jag.

Skön sång i Fors kyrka

I söndags var jag på konsert i Fors kyrka. Skön och professionell sång av min fru Berit samt Lena Ljung, Kristin Höög och Eva-Lena Dahlgren. Det slog mig vilka enorma artist-resurser det finns i denna lilla bygd. Det här var av nationell toppklass. Själfull sång, mäktiga stämmor och fullsatt kyrka. Följsamt och musikaliskt komp av Lennart Dahlström och Mattias Sundin. Andäktiga lyssnare. Jag åkte hem till Hammarstrand efteråt med en skön känsla av tillfredsställelse.

 
 

Helgen som var

I lördags var det dags för Allt för byn-race igen. 19.00 var vi i Utanede och sjöng på ett 50-årskalas sen snabbt iväg till idrottsplanen i Hammarstrand för att 20.30 delta i invigningen av Hammarstrands-skylten på Kullstaberget. Därefter iväg till Hotell Hammarstrand för en kvälls-show. Pust ! Men en fantastisk kväll !


RSS 2.0